Both en De Bruijn Hexagon
Both en De Bruijn Icon

Interim- en schaduwmanagement

In bepaalde gevallen is het voor een organisatie noodzakelijk of wenselijk tijdelijk een leidinggevende van buiten aan te stellen. Bij Both & De Bruijn passen we bij een dergelijke opdracht niet slechts op de winkel, maar passen we de aspecten van goed leiderschap toe zoals beschreven in onze boeken Onderwijs vraagt leiderschap! en Zorg vraagt leiderschap!

In de praktijk betekent dit dat we in ons werk denken vanuit het primaire proces en de mensen die daar een belangrijke rol in spelen. Bij alles wat we doen vragen we ons af wat de leerlingen, de zorgvragers, de burgers, de klanten beter worden van ons handelen. Juist in situaties waarin er een vacuĆ¼m ontstaat in de leiding van een organisatie of bepaalde ondersteuning nodig is voor de leiding, is leiderschap vereist.
Both & De Bruijn richt zich hierbij niet alleen op de structuur van de organisatie, maar heeft vooral oog voor de cultuur van de organisatie. Anders gezegd: we richten ons vooral op mensen en manieren in plaats van op zaken en papieren!

Both & De Bruijn heeft adviseurs die het klappen van de zweep kennen. Jarenlange ervaring als (interim-)leidinggevende en grote deskundigheid in veranderprocessen vormen bij hen de ideale mix. Dat in combinatie met het feit dat Both & De Bruijn haar aanbod altijd nauwkeurig afstemt op de vraag van de school of instelling, zorgt voor een passend aanbod in iedere situatie.