Both en De Bruijn Hexagon
Both en De Bruijn Icon

Oriëntatie op leiderschap GSR en Passie-scholen

“Nieuwsgierig naar de inhoud én opbrengst ging ik van start met de cursus oriëntatie leiderschap. Ik had best wat vragen: wat komt er aan bod, wat gaat dit met mij persoonlijk doen, is leiderschap (in het onderwijs) iets voor mij? De diversiteit in de groep (uit alle hoeken van de school) was voor mij verrijkend. Aangezien dit vele invalshoeken oplevert hoe je tegen casussen aankijkt en er vervolgens mee omgaat. Mijn vragen zijn na afloop beantwoord. Er komt veel inhoud aan bod. Denk aan modellen leiderschap, voeren van “negatieve” gesprekken, wat is leiderschap precies. Persoonlijk heeft het mij inzicht gegeven dat ik de afgelopen jaren heel wat groei heb doorgemaakt en daarbij sloot deze cursus naadloos aan bij mijn studie als Stressmanager Coaching Counseling Conflictbemiddeling. En het grappige is, leiderschap is een stukje van jezelf. De manier waarop je omgaat met collega’s, met jezelf, maar zeker ook leidinggeven in mijn geval aan leerlingen in het kader van loopbaanbegeleiding.  

Dick Both is een deskundige trainer, met goede kennis van zaken. Ook is hij goed voorbereid op elke trainingsbijeenkomst, met een duidelijke agenda, doel en tijdsbewaking voor elke bijeenkomst.
Persoonlijk hadden de casusoefeningen wat langer gemogen om het in de vingers te krijgen. Maar het programma was ook best vol voor 5 dagdelen. De andere kant is dat de training een lekker tempo heeft.

Een vervolg- c.q. verdiepingscursus zou zeker welkom zijn wat mij betreft”.

Lize van Veen, decaan Havo/VWO, GSR Rotterdam

Both en De Bruijn